Mail art

Jépont mail art munkái folyamatos feltöltés alatt állnak. Kérjük és köszönjük türelmedet.
Ha tudsz segíteni az összegyűjtésben, keresd a Műteremvezetőt vagy a Takarítónőt! ;)
 
A teljes képtár a Kép oldalon és a Minigalériában együtt is megtekinthető.

Nem sokan foglalkoznak ezzel a jellegzetes művészeti ággal, de Jépont kimagasló művelője volt, és nemzetközi hírnévre tett szert. Csak néhány jegyzet a teljesség igénye nélkül:

1987-ben a Szépművészeti Múzeumban tartott nemzetközi bélyegkép-tárlaton, illetve a 2007-ban, a mail art 20. évfordulóján a ParaStamp/ParaBélyeg nemzetközi kiállítás könyvében is szerepelt.
(Forrás: Artpool-Artistamp és Swierkiewitz Róbert: „Önfejtágító” – 1981)

„POST MAIL ARTE” címmel bélyegművészetét 1990-ben, a TRIPICON Magyarországon c. kiállításán mutatta meg, teljességgel beleépítve az alapideológiába.
(Forrás: A magyar kapcsolatművészet kronológiája)

Ex Libris Jeponti

Jépont legismertebb művészi postabélyege az Ex Libris Jeponti (‘JepontT’ elírással, szándékosan, hiszen minden valamirevaló, értékes bélyegen „kell” hibának lennie, ami a sorozatgyártást kizárja).

Ez a bélyeg 2009-től hivatalosan is a készülő könyvsorozat emblémája.

További megjelent alkotások

Forrás: www.artpool.hu

A Pannon Tükör is leközölte 1996-ban.

Az első boríték jellegzetessége, hogy valódi lakcímet jelöl, és ténylegesen járt a Magyar Posta útvesztőjében. Arról nem szól a fáma, milyen arcot vághatott a leveleket válogató személyzet ezen ritkaság láttán… Mindenesetre célba ért, ez bizonyos. A második, mindössze „hat tripiconi dénáros” levél kétoldalasan is olvasható, a képre kattintva „forogni kezd”, hogy elolvashassuk: Boldog új évet és kellemes karácsonyt!