Szobor

Jépont szobrai folyamatos feltöltés alatt állnak. Kérjük és köszönjük türelmedet.
Ha tudsz segíteni az összegyűjtésben, keresd a Műteremvezetőt vagy a Takarítónőt! ;)

Akinek az élete, a szíve egy indiáné, az totemeket épít inkább, mintsem fényképez. A fára képezi le a fényt. Hiszen a fa élőlény, amely (aki?) sokkal élethűbben mutatja be az ember és más állatfajta arcát.

Jépont szerette a szobrokat, faragta is azokat fából, gipszből, fémből… Igyekezett időt állóra készíteni, amit rendszeresen külső területeken „tesztelt”: három fából készült szobor (Krisztus, Jépont és Ördög) egy ideig a családi nyaraló telken volt kiállítva, lepte hó, mosta eső, szárította a szél, az ember pedig nem hiába remélt mindig jobbat. (Hogy jön ide Dénagylajos? Különtrabanton?) A szobrok később ellenőrzöttebb körülmények közé kerültek Jéponték udvarán. Aztán elajándékozta őket.

1982-86 között Smiló Lászlóval karöltve épített egy űrhajómakettet a fellendülő scifi-láz hevületében és tiszteletére.

2005-ben Jépont megrendelésre a Rákospalotai Múzeum kertjébe állított egy Profán ikonosztáz című, vegyes technikával készült Krisztus-keresztet. Ez csaknem öt éven keresztül tűrte a környezeti viszontagságokat, és lábánál rendezték a Kerti tárlatot, mígnem utána megkegyelmeztek neki, és fedett helyre került.