Fél- és egészcédulás novellák

Feltettem két, az 1992-es „Belegázoltam a tilosba!” című kiállítás megnyitóján elhangzott „novellitát”, mindenkinek szíves olvasatra ajánlom. Egy videoanyag alapján írtam le, mert az eredeti irat még a katalogizálás előtt áll, és nem tudjuk, hol kezdjük a feltérképezését. (Konkrétan: holland munkaholista, azaz Wan Dolgunk De Böwen!)

A megírás körülményeire már nem emlékszem, mert Apu (Jépont) már a készterméket adta oda nekünk, a gyerekeinek, de a felkészülésre, és a besárgult, írógéppel pötyögött kéziratra nagyon is. Aztán elszavaltuk (elszavaltuk? Nem vers ez, de mindegy, felmondtuk, kinyilatkoztattuk, szóba öntöttük estébé), dob- és ekhokísérettel a megfelelő helyeken és ekhós szekérrel. Egy sima (praktizáló színésztanonc), egy fordított (helyét kereső tinédzser). …Hát így ment ez. Jó volt. Húsz év telt el azóta egy híján. (Megint jöhetnék a könyvvel meg a legénnyel, de nem jövök…)

Hamarosan tervezek feltenni részleteket a videóból, ami alapján legépeltem a szöveget, csak ugye meg kell kérdeznem, akar(nak)-é drága örökös örököstársa(i)m világhírű(ek) lenni. ;) (Elmegyek a fenébe, tudom. De nincs meg a GPS-koordináta. Meg valakinek osztani kell itt az észt, na, nem mintha nem lenne, csak úgy.)

Kategória: friss | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..